20 jaar ervaring in het leggen van vloeren

Vaak binnen een dag geregeld.

Montage

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning of bedrijf, maar weet je niet precies wat er allemaal bij komt kijken? Wij van Vloerenmontagegroep zetten graag de stappen voor je op een rijtje, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Dankzij onze uitgebreide ervaring en professionele aanpak, kun jij rekenen op een vloer die niet alleen vakkundig gelegd is, maar ook jarenlang meegaat.

Vloer verwijderen

Wanneer je overweegt om je vloer te vervangen, is het belangrijk om eerst de huidige vloer professioneel te verwijderen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de volgende stappen soepel en efficiƫnt verlopen. Bij Vloerenmontagegroep maken we gebruik van diverse vloerstrippers om de oude vloer vakkundig te verwijderen.

Het verwijderen van de oude vloer is van groot belang als de ondergrond beschadigd is of niet egaal is. Als de ondergrond niet egaal is, kan dit leiden tot scheuren, loslaten of zelfs verkleuring van de nieuwe vloer. Door de oude vloer te verwijderen, kan de ondergrond grondig worden gecontroleerd en worden gerepareerd als dit nodig is.

Schuren

Vervolgens wordt de ondergrond geschuurd, zodat eventueel vastzittend vuil of oneffenheden verwijderd worden. Hierbij gebruiken we een schuurmachine die werkt op een laag toerental, om te verspreiding van stof te voorkomen,

Egaliseren

Daarna egaliseren we de ondergrond, zodat deze effen is. Hierbij controleren we ook het vochtgehalte in de betonnen afwerkvloer, zodat we zeker zijn dat de vloer niet gaat scheuren, loskomen of verkleuren. De vloer wordt met de glooi mee geƫgaliseerd. Hierdoor kan er hoogteverschil ontstaan.

Opnieuw schuren

Hierna schuren we de vloer opnieuw,Dit om eventuele, zeldzame, oneffenheden uit de ondergrond te halen, maar ook om er voor te zorgen dat de lijm van de te leggen vloer beter hecht aan de ondergrond.

Acclimatiseren

Voor de montage van de nieuwe vloer, laten we deze eerst acclimatiseren in je woning of bedrijf. Hierdoor kan de vloer al aanpassen aan de luchtvochtigheid en temperatuur, waardoor de kans op scheuren of kromtrekken verminderd wordt.

Leggen

Wanneer de vloer geacclimatiseerd is kunnen we beginnen met het leggen van de vloer. Afhankelijk van het type vloer, bepalen we de wijze van het leggen van de vloer. Heb je een vloer besteld met een visgraat of Hongaarse punt-patroon? Dan zullen we beginnen het bepalen van de hartlijn; deze staat vaak gelijk aan de hartlijn van je woning. Wij zullen de eerste planken met de punt uit laten komen op de hartlijn, en vanuit daar de vloer verder leggen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor het monteren van een nieuwe vloer? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image

Heeft u interesse in onze diensten?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Onze partners

Dit zijn een aantal partners waarmee we samen werken.

Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image Brand slider image